Scholing

 • 4 daagse basistraining Kinderpalliatieve Zorg

  4-daagse basistraining Kinderpalliatieve Zorg - 12-9-2022

  De 4-daagse basistraining is bedoeld voor o.a. artsen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen niveau 4 en 5, pedagogisch medewerkers, maatschappelijke werkers, geestelijk verzorgers werkzaam in de zorg voor kinderen met een levensbedreigende of levensduurverkortende ziekte. De training wordt gegeven op maandag 12 september 2022 van 09:00u - 17:30u door experts uit de praktijk en ervaringsdeskundigen.

 • 2 daagse training Advance care planning in de kindergeneeskunde

  2-daagse training Advance care planning in de kindergeneeskunde - 4-10-2022

  In deze tweedaagse, verdiepende ACP training leert u ACP toe te passen in uw praktijk. De training is bedoeld voor artsen, specialistisch verpleegkundigen en verpleegkundigen niveau 4 en 5, werkzaam in de zorg voor kinderen met een levensduurverkortende of levensbedreigende ziekte.

 • E learning Programma Kinderpalliatieve Zorg cursus 1 2 en3

  E-learning Programma Kinderpalliatieve Zorg (cursus 1, 2 &3) - 31-12-3018

  Bent u als vrijwilliger, mantelzorger of zorgverlener betrokken bij de zorg voor een ernstig ziek kind? Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg heeft in samenwerking met het Internationale Netwerk Kinderpalliatieve Zorg (ICPCN) een e-learning programma ontwikkeld, waarbij u in drie cursussen de belangrijkste basiskennis van de kinderpalliatieve zorg eigen kunt maken.

 • E learning cursus 4 Verlies en rouw in kinderpalliatieve zorg

  E-learning cursus 4: Verlies en rouw in kinderpalliatieve zorg - 31-12-3018

  Deze cursus laat u kennismaken met ‘verlies en rouw in palliatieve zorg voor kinderen’, om uw inzicht over deze onderwerpen te vergroten en u in staat te stellen signalen van complexe rouw te herkennen. Tevens maakt u kennis met verschillende werkwijzen die u kunnen helpen in de (onder)steunende omgang met kinderen en ouders die verlies en rouw ervaren. Elke zorgverlener kan een belangrijke bijdrage leveren aan het rouwproces van ouders en kinderen in het gezin. Dit vraagt kennis, inzicht en waar nodig vaardigheid tot begeleiding naar professionele rouw- en verliesbegeleiding.

 • E learning cursus 5 Perinatale en neonatale palliatieve zorg

  E-learning cursus 5: Perinatale & neonatale palliatieve zorg - 31-12-3018

  Deze cursus is bedoeld om de kennis van perinatale palliatieve zorg voor zorgprofessionals te verbeteren, zodat zij met meer vertrouwen hun werk kunnen uitvoeren wanneer zij in aanraking komen met deze problematiek. Verder willen we met deze cursus zorgverleners ondersteunen, die al betrokken zijn bij het verlenen van zorg aan baby's* en hun gezinnen.

 • Module psychosociale familiezorg Expertcare

  Module psychosociale familiezorg - Expertcare - 1-9-3021

  Als kinderverpleegkundige heb je naast het verlenen van zorg aan het niet gezonde kind ook oog voor het systeem om het zieke kind heen. In Nederland hebben jaarlijks 5.000 tot 7.000 ernstig zieke kinderen en hun gezinnen behoefte aan palliatieve zorg. Elk jaar overlijden in Nederland naar schatting 1.200 kinderen aan de gevolgen van een ernstige ziekte.