Scholing

 • Basistraining Kinderpalliatieve Zorg 4 daags

  Basistraining Kinderpalliatieve Zorg (4-daags) - 12-9-2022

  De 4-daagse basistraining is bedoeld voor o.a. artsen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen niveau 4 en 5, pedagogisch medewerkers, maatschappelijke werkers, geestelijk verzorgers werkzaam in de zorg voor kinderen met een levensbedreigende of levensduurverkortende ziekte. De training start op maandag 12 september 2022 van 09:00u - 17:30u door experts uit de praktijk en ervaringsdeskundigen.

 • Webinarreeks Kinderpalliatieve Zorg met start op

  Webinarreeks Kinderpalliatieve Zorg met start op: - 13-9-2022

  In dit vierluik wordt aandacht besteed aan kinderpalliatieve zorg. Noteer de volgende data in je agenda en meld je snel aan:

  Kennismaking met kinderpalliatieve zorg op 13 september 2022 van 20:00u-22:00u
  Praten over de dood met kinderen op 20 september 2022 van 20:00u-22:00u
  Levend verlies op 27 september 2022 van 20:00u-22:00u
  Zingeving bij ongeneeslijk zieke jongeren op 4 oktober 2022 van 20:00u-22:00u

   

 • Symposium Medische Kindzorg Samenwerking MKS

  Symposium Medische Kindzorg Samenwerking (MKS) - 5-10-2022

  Optimale kindzorg in de eigen omgeving vereist een actieve rol voor alle zorgverleners, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Hoe zit dat precies? En wat betekent dit voor jou en je collega’s? Ontdek het op woensdag 5 oktober 2022 tijdens het middagsymposium ‘Iedereen aan de slag met MKS’!

  Laat je bijpraten door topsprekers, maak kennis met praktische tools en ga concreet aan de slag met inspirerende workshops.

 • E learning Programma Kinderpalliatieve Zorg cursus 1 2 en3

  E-learning Programma Kinderpalliatieve Zorg (cursus 1, 2 &3) - 31-12-3018

  Bent u als vrijwilliger, mantelzorger of zorgverlener betrokken bij de zorg voor een ernstig ziek kind? Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg heeft in samenwerking met het Internationale Netwerk Kinderpalliatieve Zorg (ICPCN) een e-learning programma ontwikkeld, waarbij u in drie cursussen de belangrijkste basiskennis van de kinderpalliatieve zorg eigen kunt maken.

 • Weblecture complementaire zorg

  Weblecture complementaire zorg - 31-12-3018

  Het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg heeft, samen met het Van Praag Instituut, de Vereniging Kinderkanker Nederland en het Juliana Kinderziekenhuis, de allereerste weblecture over complementaire zorg binnen de kinderpalliatieve zorg ontwikkeld.

 • E learning cursus 4 Verlies en rouw in kinderpalliatieve zorg

  E-learning cursus 4: Verlies en rouw in kinderpalliatieve zorg - 31-12-3018

  Deze cursus laat u kennismaken met ‘verlies en rouw in palliatieve zorg voor kinderen’, om uw inzicht over deze onderwerpen te vergroten en u in staat te stellen signalen van complexe rouw te herkennen. Tevens maakt u kennis met verschillende werkwijzen die u kunnen helpen in de (onder)steunende omgang met kinderen en ouders die verlies en rouw ervaren. Elke zorgverlener kan een belangrijke bijdrage leveren aan het rouwproces van ouders en kinderen in het gezin. Dit vraagt kennis, inzicht en waar nodig vaardigheid tot begeleiding naar professionele rouw- en verliesbegeleiding.

 • E learning cursus 5 Perinatale en neonatale palliatieve zorg

  E-learning cursus 5: Perinatale & neonatale palliatieve zorg - 31-12-3018

  Deze cursus is bedoeld om de kennis van perinatale palliatieve zorg voor zorgprofessionals te verbeteren, zodat zij met meer vertrouwen hun werk kunnen uitvoeren wanneer zij in aanraking komen met deze problematiek. Verder willen we met deze cursus zorgverleners ondersteunen, die al betrokken zijn bij het verlenen van zorg aan baby's* en hun gezinnen.

 • Module psychosociale familiezorg Expertcare

  Module psychosociale familiezorg - Expertcare - 1-9-3021

  Als kinderverpleegkundige heb je naast het verlenen van zorg aan het niet gezonde kind ook oog voor het systeem om het zieke kind heen. In Nederland hebben jaarlijks 5.000 tot 7.000 ernstig zieke kinderen en hun gezinnen behoefte aan palliatieve zorg. Elk jaar overlijden in Nederland naar schatting 1.200 kinderen aan de gevolgen van een ernstige ziekte.